23.07.2008

Pool&Bistro

Eskişehir.. her geçen gün gelişen, güzelleşen baba ocağım... Ortasından nehir geçen her şehir gibi farklı bir güzelliği var...hele son zamanlarda nehrin üstüne yapılan köprüler, köprülerin üzerindeki heykeller bir anda kendinizi küçük bir avrupa şehrinde geziyormuşsunuz gibi hissetmenize sebep olabiliyor..

Gidilecek mekanlar da günden güne artıyor.. birbirinden şık restaurantlar açılıyor.. cafeler, publar...Bunlardan birindeydik bir kaç gece önce.. Pool&Bistro'da... nasıl şık bir cafe pub... Eskişehirin tam merkezinde bulunan eski TMO silolarından dönüştürülme bir otelin bahçesinde, kiremitten yapılma müstakil bir bina... içinde İngiliz publarındaki gibi bir bilardo masası var..



duvarlarda çerçevelenmiş futbol formaları...eşim özellikle çok etkilendi dekordan.. malum futbolla ilgili bir dekor, bira kokusu, bilardo masası.. bir erkeği böyle bir mekana bırakıp 2 gün sonra koyduğunuz yerden geri alabilirsiniz..:)

iç dekor çok şık olmasına rağmen, hava çok sıcak olduğundan bahçesini tercih ettik.. çimlerin üzerine masalar serpiştirilmişti... hafifden rüzgar da esmeye başlamıştı nihayet.. tam sohbet havası...


anne şehrinde karnınız aç evden çıkmanız mümkün değildir tabi... bahçede süper bir mangal keyfinden sonra dışarıdaydık..ama tabi menüye uzunca bir göz gezdirdim sizler için... menü çok dolgun... çok kaliteli bir dünya mutfağı menüsü... ama o ne fiyatlar.. bir an kendimi İstanbul'da sandım.. tamam çok şık bir mekan açmışsınız ama o fiyatlara o güzelim yemeklerinizi tattıracak müşteri bulabilir misiniz her gece, emin değilim açıkcası... 17 milyonluk İstanbul'la, 700bin kişilik Eskişehir'i potansiyel müşteri açısından iyi karşılaştırmak lazım...

nitekim masalara şöyle bir göz attım, çoğunluk bir şeyler içiyor.. hatta ince belli bardaklarda yapılan çay servisi ile ortamı çay bahçesi havasına sokanlar da yok değildi hani...

neyse bizim derdimiz buz gibi bir bira içmek.. efes light istedim, önce garson kızımız siparişi aldı gitti, 5 dakika sonra "özür dilerim biz efes satmıyoruz ki" dedi.. ne var? carlsberg..

tamam onun light'ı.. gene gitti.. onun light'ı yokmuş ki efendim.. peki regular bir bira dedim artık.. biralarımız geldi.. aradan 2-3 dakika geçmedi.. başka bir garson gelip "tazeleyim mi?" diye sordu.. biralarımız daha full yahu... yaklaşınca ""aaa pardon bitti sandım "dedi...bi kendinden emin olmayan, bi ürkek garsonlar ki sormayın..

aynı garsonlar ile gecenin ilerleyen saatlerinde bir iletişim problemi de hesap alma zamanında yaşadık.. tekrarladığımız hesap ricasına ısrarla cevap alamayınca, her zaman en iyi işleyen son çare yöntemimizi uyguladık.. kalkıp kapıya doğru yürüyünce hesap prosedürü de hızlıca halledildi...:)

neyse çok uzattım farkındayım, çok yeni açılmış bu mekanı umarım Eskişehir'e bir daha gittiğimde çok daha iyi durumda görürüm.

Hiç yorum yok: