23.07.2008

Atiye

Ege mutfağını severmisiniz? O zaman size bir yer önereceğim, buram buram Ege kokan bir yer hem de... Atiye!..ne ilginç isim di mi? soramadım adı nereden geliyor bu mekanın diye.. belki mekanın sahibi bir yorum bırakıp bizleri bilgilendirir birgün...

2007de açılmış... İstanbul plazalarının göbeğinde bir yer..öğle yemeği için tasarlanmış ama o kadar lezzetli bir menüsü var ki çalışma saatleri uzadıkca uzamış...

Enginer dolmaları, börülceler, kabak çiçeği, ısırgan otu, kereviz, semizotu, ıspanak kökü,ebegümeci...35 çeşit zeytinyağlı...

ana yemeklerin de çoğu ege otlu...

ferah bir mekan..

güzel servis...

bir de hoşlukları var.. duvarlarda bir yandan resim sergisi yapılıyor..yemeğinizi yerken bir tabloyu beğenip sardırıp götürebiliyorsunuz... tabi öğle arası bir ege rüzgarı keyfi size biraz pahalıya patlayabiliyor... ama bir yandan da bir taşla iki kuş durumları... hayallerinizin tablosuyla nerede karşılacağınız belli olmaz tabi..:)

bir de resim ekledim..boş bir masa... zeytinyağlı ege yemeklerini tadarsanız Atiye'de, gözünüz kapatıp bu masayı hayal edin... Bozcaada'da, Cunda'da, ufak sessiz, sakin bir Ege köyünde hayal edin kendinizi....

keyifle kalın...



Hiç yorum yok: